Fantasy League Of Legends E-Sport Team

League of Legends avlutade sin fjärde säsong i slutet av 2014 och vi har precis lämnat det som kallas pre-season inför säsong 5. En säsong avslutas med en stor tävling som kallas championship final. Under hela säsongen har det varit gruppspel och massor med matcher och sedan kommer de som gjort bäst ifrån sig med i slutspelet där säsongens mästare koras. Vinnarlaget får med sig ära, en stor pokal och 1 miljon dollar i vinst.

Efter att Championship final är avklarad så dröjer det någon vecka sedan anses säsongen avslutad och man går då in i det som kallas pre-season. Under pre-season så genomgår spelet många förändringar. Inför säsong fem så har Riot gaming uppdaterat kartan som man spelar på. Den har fått en helt ny design. Man har ändrat hur vissa neutrala djungel-camps ser ut, hur starka de är och belöningen för att döda dem. De gör också förändringar på items som man kan köpa, tar bort gamla items som inte längre passar in i spelet och lägger till nya för att kompensera. Pre-season kan ses som en preiod då man bygger om och renoverar spelet inför den kommande säsongen. Under ett par månader så blir alla spelare en typ av betatestare inför nästa säsong. Då alla items testas tusen och åter tusen gånger i matcher så får Riot games statistik på hur itemet fungerar i spelet och kan göra förändringar för att se till att det passar ännu bättre. Verkar vapnet eller rustningen för stark så får man göra det lite svagare och tvärt om. Nu har vi precis lämnat pre-season och säsong 5 har startat.

I och med att säsongen har startat så har också LCS (League of legends Championship Series) börjat och sträcker sig över resten av säsongen. Det som är lite extra kul den här säsongen är att man nu kan skapa sitt egna fantasy-lag. Det här är alltså precis som drömelvan i fotboll eller när man i hockey skapar sitt egna drömlag. Man väljer ut fem spelare från alla lag som är med i LCS och förhoppningen är att ens egna lag ska bli så bra som möjligt. Man räknar poäng i varje match som spelas där man får poäng för kills, assists, creep kills, turret kills och så vidare. Ju bättre en spelare gör ifrån sig i en match desto mer poäng får man. Man vill alltså ha ett lag med fem spelare som konstant gör så bra ifrån sig som möjligt i alla matcher och på så sätt få mest poäng och vinna över polarna man spelar med.

Konceptet är välbeprövat och drömelvan har funnits länge, däremot är det rykande färskt när det kommer till e-sport och League of Legends. Jag kan inte annat än hoppas att det här gör succé och att vi får se mer av det här framöver. För det är verkligen superkul. För att skapa ditt lag så måste du ha att konto i League of Legends vilket man du kan skapa här du inte redan har ett.

När du skapat ditt konto, eller om du redan har ett så går du till sidan för Fantasy LCS.

Där kan du då logga in och skapa din egen liga där du bjuder in upp till 8 kompisar. När alla är anmälda så börjar draften. Man väljer då växelvis en spelare i taget. Det man väljer är en spelare från alla lag representerade i LCS för top, jungle, mid, support och marksman. Ingen spelare kan vara med i två lag samtidigt vilket innebär att om du tar till exempel Bjergsen, så kan ingen annan av dina kompisar ta honom. Så se till att ta dina favoriter så fort som möjligt innan någon annan kniper dem till sitt lag. Man kan också byta ut spelare efter varje vecka för att hålla laget så färskt och bra som möjligt.

Lycka till och mycket nöje med ditt drömlag!

Comments are closed.